dinsdag 26 februari 2013

Postcrossing 2

Hmm, dat is wel erg toevallig! 
Ik heb het berichtje over postcrossing net gepost en dan hoor ik de brievenbus, meteen even kijken, en ja hoor! Twee kaarten op de mat.

Deze kaart komt helemaal ui Taiwan, hoe cool! De kaart is van Hank en hij schrijft dat hij in Kaosiung woont en dat het daar erg mooi weer is.

Deze kaart is van Amy en Ella uit Louisville Kentucky.

Postcrossing

Eind januari ben ik begonnen met postcrossing, ik ben begonnen met het versturen van 4 kaarten.
En toen begon het wachten, en wachten, en wachten. Na 17dagen was de kaart in Duitsland aangekomen, en nu na 26 en 27 dagen zijn ook de kaarten in wit-Rusland en Rusland aangekomen. De laatste kaart die naar Amerika ging is nog niet over:(

Dit zijn de kaarten die ik stuurde.

En nu wachten welke kaarten ik terugkrijg en vooral ook waar ze vandaan komen!



maandag 25 februari 2013

Creatieve beurs Hardenberg 2013

Zondag ben ik met mijn vriendin naar de creatieve beurs in Hardenberg geweest, de vriendin die sinds vorige week ook scrapt. 
Mijn lief wilde niet mee, nadat hij vorig jaarmee is geweest en hij na de standjes in de hal al scrapmoe was. 

Het was een erg gezellige ochtend / middag, veel nieuwe leuke ideeën en natuurlijk vanalles gekocht. Wat me wel opviel was; veel van hetzelfde, de stanzen van marianne design hingen echt bij elke kraam, verder heb ik de distress paints, stains dylusion sprays, adirondack sprays, en embossing poeders van tim holtz niet veel gezien, slechts bij enkele kramen.
Maar natuurlijk was er meer dan genoeg. 
Ik ben erg blij met mijn aankopen, eindelijk een heattool en embossingpoeder ( ik scrap al minstens 5 jaar) maar het was er nooit van gekomen.
Verder zijn de stickers op de tweede foto echt te gaaf, leuk op een potje met waxinelichtje of om een zakje te versieren, bijna te mooi om te gebruiken!
Oja, ook nog twee vellen to do papier gekocht, om dozen, etc. Mee te beplakken maar die staan niet op de foto.


vrijdag 22 februari 2013

Leuke tapejes en goede voornemens

Laatst ben ik met mijn moeder in Enschede geweest om te shoppen, er was ook een outlet winkel  midden in het centrum. We zijn er maar even doorheen gelopen, voornamelijk troep natuurlijk, tot ik bij de "knutsel" afdeling kwamen. Daar zag ik deze leuke rolletjes tape, die ik natuurlijk niet kon laten liggen ( 5 voor de euro) 

De blauwe en groene tape op de tweede foto komt van de Hema, waar ze ook verschillende soorten hebben.
Dit is gewoon plakband tape.

De plakband tape rolletjes, en de 5 rolletjes papiertape van de Hema.

Vandaag ben ik ook begonnen met hardlopen ( mijn goede voornemen voor 2013) dat doe ik met de pod-cast van Renate Wennemars, zo voor de eerste keer viel me dat zeker niet tegen.
Zijn er meer mensen die ook hardlopen? En evt. Ook met de pod-cast van Renate of misschien wel Evy zijn gestart?


donderdag 21 februari 2013

Popoes onze zon en warmte poes

Popoes is zo'n poes die bijna in de verwarming kruipt, en het buiten in de sneeuw al snel voor gezien houdt. Nou hebben wij een verwarming die erg ( te) dicht onder de vensterbank zit, waardoor de warmte erg onder de vensterbank blijft hangen.

Popoes heeft al meerdere pogingen gedaan om optimaal te genieten van de warmte, o.a. om zich tussen de verwarming en vensterbank te proppen, en dit is haar nieuwe oplossing, ik kan me niet voorstellen dat het lekker ligt, maar dat moet ze zelf weten.


Dat gat in d'r hoofd komt van een vriendschappelijk gevecht met haar zusje Pip, het lijkt erger dan het is.

dinsdag 19 februari 2013

Scrap middagje

Vanmiddag heb ik samen met mijn vriendin een kaart gemaakt. Zij heeft nog niet eerder iets met scrapbook gedaan, maar gaat er nu ook mee beginnen. 
Dus dan kunnen we gezellig samen scrappen, zondag gaan we samen naar de creatieve beurs in Hardenberg. 

We hebben beide een mannenkaart gemaakt.

Mijn kaart.

De kaart van mijn vriendin.


maandag 18 februari 2013

Vilten hart

Dit hartje van vilt heb ik afgewerkt met de dekensteek. Ik had die steek al vaker gezien en vind hem erg mooi, vooral in combinatie met vilt. Natuurlijk wist ik niet hoe zoiets moest, maar ik kwam op pinterest meerdere voorbeelden tegen van de dekensteek. 
Op Futuregirl vond ik een duidelijke tutorial.

Ik heb nooit zoveel geduld om het allemaal heel precies te doen, en dat hoeft met deze steek ook niet. Door een andere kleur draad bij het vilt te gebruiken geeft het een extra vrolijk accent.



Het hartje was mijn allereerste dekensteek probeersel en ik vind dat hij er mag wezen;-)


vrijdag 8 februari 2013

Vilten bloemen (1)

Vilten bloemen zijn leuk om te gebruiken als decoratie. Deze kun je bijvoorbeeld bevestigen op een haarknipje, haarband, broche, shirt, tak uit het bos als deco in huis, bevestig er twee aan elkaar met een lint ertussen voor een mooie hanger, of maak er een slinger van!


Om ze te maken heb je nodig: schaar, lijmpistool, viltlapjes, evt. Dingen om de bloemen op te bevestigen.

Ik heb de bloemen uitgesneden met mijn doubledo xl en een snijmal, maar gewoon een bloemetje knippen kan ook prima.



Dit zijn mijn uitgesneden bloemetjes.  Je hebt er 4 nodig en een cirkeltje wat iets kleiner is dan de bloemetjes. 


Vervolgens bevestig je de vier "blaadjes" met het lijmpistool op een cirkeltje van vilt. Het cirkeltje is iets kleiner dan de bloemetje zodat de blaadjes eroverheen vallen. Om de blaadjes te lijmen vouw je een bloemetje twee keer dubbel, zo heb je een kwart, je doet lijm aan het puntje en drukt hem vast op het cirkeltje, zo bevestig je ook de andere 3 blaadjes.

En dit is het eindresultaat, evt. Kun je in het hartje nog een leuk steentje of knoopje bevestigen.


dinsdag 5 februari 2013

Oude kinderboeken


Ik houd van oude kinderboeken, en dan vooral met mooie plaatjes! Maar mijn boekenkast raakt overvol en wat moet ik met al die boeken, je kunt de plaatjes zo niet eens zien. Vandaar dat ik ben begonnen om labels te maken van de prenten en het uitknippen van de plaatjes. Hoe ik ze ga gebruiken weet ik nog niet, maar het is een leuk werkje met een mooi resultaat.


Dit zijn de labels die ik heb gemaakt. Ik heb een bestaand label al mal genomen, omgetrokken met potlood en vervolgens uitgesneden.
De cirkels om de gaatjes komen uit een pakje stickers en etiketten wat ik toevallig nog had. Ik heb de cirkels een kleurtje gegeven met distress inkt. 


Deze plaatjes komen uit een prentenboekje van Rie Kramer.


maandag 4 februari 2013

Voorjaar!

Ik heb behoefte aan het voorjaar, planten die weer beginnen te groeien, lekker naar buiten in een dikke trui, de tuin in, zon, Nouja....je snapt het wel.

Toen ik vandaag even weer een stukje tuin netjes heb gemaakt zag ik de eerste tekenen van het voorjaar. Mijn helleborussen beginnen te bloeien, al is dat niet echt voorjaar, maar toch bloemen!
En de blauwe druifjes komen al heel goed door! Binnenkort narcissen voor op tafel, om de lente een beetje te helpen!

De stengels van de blauwe druifjes!


Wit bloeiende helleborus


Rood bloeiende helleborussen



zondag 3 februari 2013

Kaartje voor Yfke

Mijn oud collegaatje heeft een dochtertje gekregen, het meisje heet Yfke. Ik heb dit kaartje voor ze gemaakt.







Het papier is van prima marketing, Annalee collection ( papier blokje)
Vlinder stans: joycraft vintage flourishes 6003/0023
De randpons is van Martha stewart
Verder nog gebruikt: lint, alfabet stempels, bloemetjes en knoopjes.

zaterdag 2 februari 2013

Eerste bericht!

Wat een gedoe! Maar het is gelukt. Ik heb een nieuwe Google account en nieuwe blog aangemaakt, mijn oude blog bylejonie.blogspot.nl zal ik niet meer gebruiken. 
Ik kon het daar niet voor elkaar krijgen om mijn blog te vermelden in mijn friend connect profiel wat erg onhandig werkt. Vandaar deze nieuwe poging en zo ben ik beter vindbaar!

Ik vind het erg leuk al je me volgt of een berichtje achterlaat.

Groetjes,
Leonie